Hoidot

Vyöhyketerapia on eräänlaista kehohoitoa, mikä tasapainottaa ja rauhoittaa, sekä vapauttaa tunnelukkoja ja traumoja lempeällä tavalla kehosta. Se auttaa sinua myös saamaan paremman kehoyhteyden ja rauhoittaa hermostoasi.

Vyöhyketerapia tarkoittaa sormilla/puikolla painamalla tai hieromalla tehtävää hoitoa. Se kohdistuu koko kehon hoitoa tarvitseville heijastealueille. Heijasteet jakautuvat keholle vyöhykkeittäin (radat ja tasot). 

Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa kaiken ikäisiä. Aikuisia hoidetaan joko modernilla tai- tunnevyöhyketerapialla, tai rentouttavalla vyöhykeratahieronnalla. Lapsia ja vauvoja hoidetaan koko keholta rentouttaen ja mahdollisia jumeja availlen.

Aikuisille

Rentouttavassa vyöhykeratahieronnassa käydään läpi koko keho, vyöhykeratoja lempeästi käsitellen. Hoito avaa kehon tukoksia, sekä tasapainottaa kehoa ja rauhoittaa hermostoa. Sopii hyvin hoidoksi myös postpartum- aikana, raskaudesta ja synnytyksestä toipumisen tueksi.

60 min 60€

90 min 70€


Tunnevyöhyketerapiaan kuuluu noin tunnin kestävä alkuhaastattelu, missä kartoitetaan asiakkaan tämän hetkistä elämäntilannetta sekä tehdään elämänkaarihaastattelu. Lopuksi hoidetaan kehoa.

120min 80€


Modernissa vyöhyketerapiassa keskitytään elinheijasteiden käsittelyyn korvissa, käsissä ja jaloissa. Hyvä hoitomuoto mm. erilaisiin kiputiloihin. Hoidon tukena käytetään usein magneetteja.

90 min 73€


Jalkojen vyöhyketerapeuttisessa hoidossa kehoa ja sen tukoksia hoidetaan jalkojen heijasteiden kautta.

45min 50€


Raskausajan vyöhyketerapiaan voi tulla ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen. Siinä hoidetaan koko kehoa turvallisesti (tiettyjä alueita raskauden vuoksi vältellen). Helpottaa usein erilaisia oireita, kuten pahoinvointia, närästystä, kiputiloja, unettomuutta, stressiä, jne. Rentouttava hoito.

60min 60€

90min 70€


Synnytykseen valmistavaa hoitoa voidaan tehdä kun rv37 on tullut täyteen. Ensimmäinen käynti sisältää alkuhaastattelun. Kehoa rentoutetaan ja valmistellaan tulevaan synnytykseen. Voidaan toistaa viikon välein lähempänä laskettua aikaa.

75min 65€


Baby Shower- hemmottelupaketti sisältää 75min kestävän raskausajan vyöhyketerapiahoidon/ synnytykseen valmistavan hoidon tulevalle äidille juhlapaikassa (Turun seutu). Mukana on matkapöytä ja hoito tehdään mahdollisimman rauhallisessa tilassa joko juhlien aluksi, tai aivan lopuksi, jolloin äiti voi jäädä rentoutumaan hoitoon. Lisäksi hemmottelupaketti sisältää luonnonkosmetiikkasarja Luonkosin yllätyslahjan. Lahja sisältää useamman tuotteen, jotka on valittu niin, että tuleva äiti ja vauva varmasti hyötyvät niistä. 

n. 75min/ 120€


Koska vyöhyketerapia tehostaa aineenvaihduntaa ja laittaa kuona-aineita liikkeelle, on hoitopäivänä hyvä juoda paljon vettä! Jos sinulla on muuta kysyttävää voit olla yhteydessä veera@tunnejakeho.fi

Vauvoille ja Lapsille

Vauvojen vyöhyketerapeuttisesta hieronnasta on saatu hyviä tuloksia mm. itkuisuuteen, refluksiin, vatsavaivoihin, erilaisiin kehon jumeihin sekä syömispulmiin. Vauvojen hoidossa tärkeää on vauvan kokonaisvaltainen rentouttaminen. Osa vauvoista rentoutuu jo hoitotilanteessa, osa hoidon jälkeen. Jokaisen vauvan voi tuoda kehohoitoon, vaikkei mitään varsinaisia ongelmia olisikaan.

Lohjalla toteutettiin vuonna 2018 tutkimus vyöhyketerapian hyödyistä vauvan itkuisuuteen. Se toteutettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Lohjan kaupungin yhteistyönä = https://yle.fi/a/3-11012092.

Oireisille vauvoille toimii parhaiten 3-5 kerran sarjahoito. Luokseni voi tulla myös vauvan allergiaa epäiltäessä; annan alkuohjauksen mitä voit koittaa kotona oireiden helpottamiseksi ja ohjaan osaavalle lääkärille.

Lasten vyöhyketerapia sopii kaikenikäisille lapsille. Lasta voidaan hoitaa hoitotason lisäksi lattialla, äidin sylissä tai leikin lomassa. Aina lapsentahtisesti. Hoito rentouttaa lasta. Siitä voi olla hyötyä esimerkiksi stressiin, univaikeuksiin, levottomuuteen, astmaan ja allergioihin, sekä oppimisvaikeuksiin.

Esteitä vauvojen ja lasten hoidolle on kuume, antibioottikuuri, viikon sisällä saadut rokotukset, sekä vakava yleissairaus/ vahva lääkitys.


Vauvojen vyöhyketerapiahoidossa vauvaa hoidetaan koko keholta. Vauvaa voidaan hoitaa kahden viikon ikäisestä eteenpäin. Ensimmäinen käynti sisältää alkuhaastattelun. Itse hoitoon menee aikaa noin 20-30min. Aikaa varataan aina mahdollisiin vaipanvaihtoihin ja syöttöihin. Vauva olisi hyvä syöttää n. tunti ennen hoitoa.

Vauvat hyötyvät sarjahoidosta. Siksi suositellaan varattavan heti kolme käyntiä noin viikon välein.

45- 60min 45€

(3x sarjahoito yhteensä 120€)


Imetysohjaus. Onko sinulla haasteita imetyksessä? Tarvitsisitko tukea ja apua? Käynnillä haastatellaan perhettä ja keskustellaan tähänastisesta imetystaipaleesta, sekä katsotaan yhdessä vauvan ruokailuhetkeä rinnalla. Ohjaan tarvittaessa erilaisia asentoja ja- otteita imetyksen helpottumiseksi. Käyntiin kuuluu myös vauvan suun alueen tutkiminen ja suujumppa. Saat ohjeet suullisesti ja kirjallisesti kotiin.

60min 55€


Vauvan vyöhyketerapia + imetysohjaus. Käyntiin yhdistetään vauvan kehohoidon lisäksi imetysohjaus. Imetyspulmiin liittyy usein vauvan suun alueen ja kehon kireyksiä, joten nämä hoitomuodot tukevat hyvin toisiaan.

75min 63€


Lasten vyöhyketerapiahoidossa
hoidetaan koko kehoa. Lapsi voi puuhailla ja leikkiä samalla tai maata hoitopöydällä. Hoidossa edetään aina lapsentahtisesti.

45-60min 50-55€


"Vauva (2,5kk) nukkui molempien vyöhyketerapia-hoitojen jälkeen 4h päiväunet. Myös seuraava yö meni todella hyvin nukkuessa. " -Vauvan tyytyväinen äiti-


© 2023 Hoitohuone Tunne ja Keho
Tiltaltinkuja 1, 21210 Raisio 
Kuvat: Nordberg Visuals 
Luo kotisivut ilmaiseksi!